onsdag 31 december 2008

 

Gentrifiering av GårdaInte hört talas om Gentrifiering tidigare? Då är det dags att du gör det nu.

Gentrifiering innebär att höja ett område, eller en stadsdels "status" genom att t. ex. riva äldre bostäder, lokaler och ersätta dem med helt nybyggda bostäder. I Göteborg är förmodligen stadsdelen Haga ett av de tydligaste exemplen på en genomförd Gentrifiering. (Större delarna av stadsdelen Haga jämnades med marken och nya hus med utseende som nästan var plagiat på de gamla husen uppfördes, men hyrorna var MYCKET dyrare, de gamla hyresgästerna fick flytta). Exakt samma sak håller på att hända (och är väl nästan genomfört) på Möllan i Malmö.

Ta en titt på bilderna. De är tagna av en hyresgäst som flyttade ur sin tvårummare i Gårda för åtskilliga månader sedan, som bevis på att det är städat ordentligt. Trägolvet är gediget, och lägenheten en ljus hörnlägenhet. Den här lägenheten står TOM idag. Varför? Ska det verkligen stå lägenheter tomma när det är bostadsbrist?

Sångaren och låtskrivaren Alf Robertsson har sjungit sin sista countrysång. Lyssna på "Jag lämnar mitt hjärta i Göteborg".

Gott nytt år. Gårda lever!

Etiketter: , , ,


Kommentarer:
Hej! Bra initiativ! Skicka gärna ett mejl - johannes[at]yimby.se

Johannes
 
Liten rättelse bara. Haga är inte gentrifierat. Visst revs mycket men många gamla Hagabor stannade kvar och hyrorna är jämfört med andra stadsdelar helt ok. Exempel: 4100 för en 2:a och 3100 för en 1:a.

Carina.
 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]