onsdag 8 april 2009

 

Husnallar ockuperar i Gårda Göteborg

Tydligen har det flyttat in några husnallar i en lägenhet på Tritongatan i Gårda. En lägehetockupation helt enkelt. GT skriver om det under rubriken vi ockuperar för att hjälpa bostadslösa.

Även tidningen metro har en artikel om det:
De kämpar för Gårda -Elliot och Lisa ockuperar rivningshotad lya.

Oavsett om man är positiv eller negativ till squatting som metod så tar frågan om Gårdas framtid lite av en annan vändning när lägenheter ockuperas.

Det mest intressanta just nu är hur Göteborgsposten hanterar Gårda-frågan. Neutrala är det inte. Ignorera, eller styra så att det blir extra negativt är modellen tydligen.

Tidningen Göteborgsposten har låtit publicera en helsidesannons (förklädd till debatt-artikel) från svenska mässnan. Man släpper också igenom märkliga och oseriösa insändare från en skandalarkitekt (Zimdal) där det enda går ut på en sak och det är att förstöra och demolera till varje pris. Och inte ett ord i GP om ovanstående. Är journalisterna där belagda med munkavle och hot om att bli arbetslösa om de skriver om det eller är Göteborgspostens nyhetsjournalestik köpt av företagare? Finns det något värre än köpta tidningar? Yttrandefrihet, men bara för den som annonserar i tidningen?

Vi kan väl säga som såhär. Tomten prenumererade faktiskt på GP. Tills idag.

Läs mer svidande men bra om arkitekt Akke Zimdal och centlralstationen här.

Etiketter: , , , ,


Kommentarer:
Ny artikel om ockupationen i Göteborgs Fria Tidning som kommer ut på lördag:

http://www.goteborgsfria.nu/artikel/78961
 
Hej!

Vi är två journaliststudenter på Göteborgs Universitet, som gör ett TV-inslag om ockupationerna i Gårda, och det senaste beslutet om att några lägenheter ska börja hyras ut. Om någon på Bevara Gårda är intresserad av att vara med, så slå en signal till 070-299 77 01. Det gäller idag 21 april.

Mvh Magnus, 070-299 77 01
 
Detta måste ändå vara en liten seger: GP. Jag länkar till er blogg från min fotoblogg.
 
Hej! Jag skriver från redaktionen DirektPress i Göteborg och är intresserad av författa en artikel om ockupationerna i Gårda. Hör gärna av Er till mig på 0768-109626.
 
Söker en möjlighet att skriva på protestlistan, är jag för sent ute eller är den fortfarande öppen? Svar till barbaraekstroem@yahoo.se

Vänliga hälsningar B.E
 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]