torsdag 3 juni 2010

 

Reclaim the feet -guidad tur i Gårda och Svingeln på nationaldagen

Gårda nämns kortfattat i göteborgsposten. Tyvärr verkar inte reportern vara påläst. Den snart två år gamla nyheten att man inte planerar att riva kvarteret Neptun (familjebostäder, Gårda) framhävs som något nytt och "nu har vi räddat en stor del av Gårda", vilket antyder att man struntat i alla fakta, alla folk som engagerat sig det senaste ett och ett halvt åren för frågan. Framför allt så visar man tydligt att man har nog inte ens tagit tittat på de alternativa planer som finns. Summeringen i ingressen är nog ganska talande "Det råder fortsatt politisk tystnad om framtiden för södra Gårda."
Det enda nya är meningen:

"De lägenheter som försvinner i kvarteren närmast motorvägen skall då ersättas av billiga lägenheter vid ån."

Kan någon förklara det? Det finns liksom inget utrymme att bygga på. Ska man riva remfabriken eller brandstationen i Gårda? Sedan så, när man bygger nytt blir det ofta ganska dyrt, även om man gör det så billigt som möjligt. Annars kändes ju tidigare artikel, här med kommentarer från Yimby betydligt mer hoppfull.

Läs även Jan Jörnmaks krönika om Gårda/Svingeln. Och förresten.

Söndagen den 6:e juni klockan 13.00 är det Reclaim the feet -Gårda & Friggagatan - Hur porrklubbar och rivningstomter blev skyskrapor och terrasslägenheter. Det kostar 60:- Jörnmark är inte bara docent och doktor i ekonomisk historia, han är också en underhållande föreläsare.

Etiketter: , , , ,


Kommentarer:
Hej, jag undrar om man kan visa sitt stöd genom att bevara gårda att flytta dit?
finns det några lediga lägenheter i gårda området, vart hittar jag dom?
 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]





<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]