torsdag 19 maj 2011

 

Nya rivningshot i Göteborg Bangatan 10 hotat






I en artikel i GP häromdagen med titeln Ny jättearena i Göteborg så beskrivs kortfattat vad som är planerna med området runt scandinavium. I princip kommer scandinavium att rivas och istället blir det en ny arena med större kapacitet. Vad betyder det för området kring Gårda? Vet ej. Troligen mer biltrafik, eller ja knappast mindre i vilket fall som helst. Fortfarande denna näst intill fossila tanke på att staden Göteborg ska användas som nöjespark, inte som en plats att leva på. Är det inte dags att tänka lite större, att bygga en stor arena lite utanför stan där det dessutom kan expandera utan problem? Lite mer om detta på Sveriges Radios sida. Ta gärna en titt på bloggen som handlar om gentrifieringen av Kville.
Men framför allt så håller ägaren till huset på Bangatan 10 i masthugget (på utkanten till majorna precis) på att försöka få det rivet genom att strunta i att underhålla det. Häromdagen var det visning av huset, men intresset var stort och det fick inte plats hur många som helst på visningen. Jag tog mig därför friheten att låna några bilder från visningen av Bangatan 10 häromdagen avByggnadsvårdsmagasinet och de syns här i blogginlägget.
Det finns fler likheter mellan husen i Gårda och de på Bangatan 10 än skillnader. Men det finns EN viktig skillnad. Det är en privat värd som äger Bangatan 10 medan i Gårda är det faktiskt kommunen som missköter husen. Det finns en grupp med mer information på facebook Rädda Bangatan 10 från rivningshotet.


Men kom framför allt på Stor loppis i Gårda lördag 28:e Maj 2011 från klockan 11 till klockan 17 håller det på och vi hoppas på bättre väder och på bra loppisfynd. Men framför allt. Kom till Gårda och prata med de som bor här!

Kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]





<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]