fredag 21 september 2012

 

Trots bostadsbrist -man håller lägenheter i Gårda tomma med flit

Kommer ni ihåg att en lägenhet i Gårda ockuperades under 2009 i protest mot att Göteborgs stad fastighetskontoret medvetet lät bostäder stå tomma. Nu, i augusti 2012 är läget precis likadant. Det står många lägenheter tomma i Gårda. Minst fem, förmodligen fler, kanske inte tio. I sommras flyttade en andrahandshyresgäst ur sin tvåa på Fabriksgatan, önskemålet var att få bo kvar. Förstahandshyresgästen hade sagt upp sin lägenhet. I samband med att den flyttades ur så tog jag lite bilder. Lägenheten är som sagt en relativt ljus tvåa med såväl egen dusch som varmvatten och den står TOM. Lägenheten är lite sliten, men inte värre än att det mesta är rätt lätt fixat med lite spackel och färg. Titta på bilderna, de är bara några veckor gamla. Och i porten utanför finns desperata lappar från folk som så gärna vill ha någonstans att bo. Men man struntar i det. För här ska lägenheter stå tomma. Det är så uselt att jag inte finner ord för det. Linnea, Ida, William, Karolina, och alla ni andra, som inte satt upp lappar. Det finns tomma lägenheter här. Men Göteborgs stad, fastighetskontoret, de struntar i er för här ska det stå tomt. Eller? Det går knappt att tolka på nått annat sätt.

Beskrivning av lägenheten:
En luftig lägenhet med visst renoveringsbehov mitt i centrala Göteborg. Omedelbar närhet till Göteborgs mest välsorterade livsmedelsaffär (Ica Focus, öppet 7-23 alla dagar hela året) och närhet till post, och apotek som är i samma byggnadskomplex. 1 minuts gångväg till Lisebergs pendeltågsstation dit tåg till centralstationen och Kungsbacka avgår regelbundet, 2 minuters gångväg till femmans spårvagn, 4 minuters gångväg till Ullevi och Scandinavium. Närhet till gym och simhall (Vallhallabadet) och knappa 20 minuters gångväg till närmsta naturbad (Delsjöbadet). Du kan inte bo mer centralt i Göteborg än i Gårda. Just ja, glömde säga, hyran är rätt låg också. Titta nu på fotografierna här nedan från lägenheten. Är det inte ett hån att man låter den här, och flera andra lägenheter stå tomma när det är sån oerhörtd bostadsbrist?Kommentarer:
Hej! Jag håller på med en liten uppsats om bostadsbrist och skulle gärna vilja använda några av bilderna i det här inlägget om jag får? jag läser tredje året på chalmers arkitektur. Skulle bli jätteglad om du ville höra av dig till mig på kajsalampa@live.se. Ha det fint! mvh Kajsa
 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]